Home > Over Roessingh

> Roessingh Academie

Roessingh Academie

Roessingh Academie

De Nederlandse revalidatiezorg is sterk in beweging. Zo vergrijst de samenleving en zijn patiënten steeds beter geïnformeerd. Kansen doen zich vooral voor op technologische gebieden. Deze technologische ontwikkelingen maken nieuwe vormen van revalidatie mogelijk. Innovaties in behandelingen en hulpmiddelen zorgen voor doeltreffende behandelingen en betere resultaten in de zorg. Meer dan ooit is het van belang dat zorgaanbieders op de hoogte blijven van nieuwe mogelijkheden. Vernieuwing en verbetering in de beroepspraktijk aan de hand van nieuwe inzichten en praktijkervaring bevordert de doelmatigheid en leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsslag in de zorg.

De kracht van toegepaste technologie
De visie van Roessingh is gebaseerd op een rotsvast geloof in de kracht van toegepaste technologie. Roessingh kenmerkt zich door haar aanbod van beste medische zorg voor haar cliënten. Door inzet van de hoogste expertise en tegen een achtergrond van wetenschappelijk onderzoek, is Roessingh in staat om de hoogste kwaliteit te leveren.

Kennisdeling en kennisontwikkeling in de zorg
Roessingh heeft de nadrukkelijke wens om de aanwezige kennis beschikbaar te stellen aan collega’s in de gezondheidszorg. Hiermee willen wij een significante bijdrage leveren aan kennisdeling en kennisontwikkeling in de zorg. De professionaliteit van onze opleidingen en trainingen kenmerkt zich door een gedegen programma inhoud op basis van de nieuwste inzichten en goed toegeruste trainers.

De diverse onderdelen van Roessingh Concern bieden workshop en cursussen aan. Hieronder vindt u een overzicht hiervan. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

rdgKompagne

rdgKompagne organiseert enkele malen per jaar workshops op het gebied van ondersteunde communicatie en (pc-) bediening. Dit zijn onder andere:
• Inrichten dynamische systemen (geaccrediteerd)
• Leren communiceren (geaccrediteerd)
• Oogbesturing
• Basiscursus Tobii Communicator
• Basiscursus Mind Express
• PC- en tabletaanpassingen
  
Deze workshops worden meerdere keren per jaar georganiseerd op onze vestiging in Utrecht, of op locatie bij voldoende deelname.
Meer informatie op de website van rdgKompagne.

Roessingh Revalidatie Techniek

RRT verzorgt diverse cursussen voor groepen zorgprofessionals (thuiszorgorganisaties, oedeemtherapeuten, verpleegafdelingen) op het gebied van ambulante compressie therapie:

  • Cursus wat en hoe over therapeutisch elastische kousen
  • Cursus ambulante compressietherapie: zwachtelen - elastische kousen - overige compressiemiddelen

Informatie en aanmelding

Meer informatie over RRT op de website RRT.
Voor gerichte informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Gerda Melenberg, Productmanager TEK en mammacare (g.uilhoorn@rrt.nl)

Nieuws
11/01 E-health voor ouderen met chronische aandoening stap dichterbij
14/11 Derde prijs voor posterpresentatie bij EFAD symposium
01/11 Twentse wetenschappers werken aan virtuele gezondheidscoaches
30/10 Ronduit Roessingh editie 2017 verschenen
20/10 Roessingh organiseert WAP congres 2018
16/10 RRD opent usability lab voor nieuwe zorgtechnologie
13/10 De Wilmersberg deelt kennis over hospitality met verpleegkundigen
05/10 Verdiepingsavond DCD en Motor Imagery
30/08 ALS-team Roessingh doet mee aan Amsterdam City Swim
22/08 Symposium CVA zorg in de Twentse wijk
21/08 Roessingh organiseert symposium Waar ZIT het m in?
19/07 App gecombineerd met interactieve playground helpt astmapatiëntjes in MST
meer nieuws